عدد المساهمات : 563 نقاط : 967 تاريخ التسجيل : 30/10/2009
موضوع: الأرز بالفراخ على الطريقة السعودية الجمعة 7 مايو 2010 - 16:33
الأرز بالفراخ على الطريقة السعودية
بصو بقى زي ما انتو عااارفين السعوديه والخليييج عموما تشتهر بالرز وانواااع الرز والكبساااات وانا كل ما اعمل نوووع هصوره واجيكم اجيبلكم الطريقه واتمنى تعجبكم يااااارب
الرز الي عملته النهاااردا على الغدا من اسهل الانواع نسميه ارز مبخر او الرز بالزعفرااان والكااادي وبصراحه هوه خفيف وطعمه جنااااااان انا اخواتي بيطلبوه مني مخصوووص وبيحبوه جدا ولما بيجوووني ضيوف فجاااءه بعمله على العشااااا
الطريقه : اول حاااجه اغسل الدجاااجه كويس جدا وانظفها واحطها على ورق ماااص لازم تنشف كويس اوي وبعدين انقع الزعفران في ماااء الكادي واسيبه يحل على جنب وادوب الزبده في القدر بتااااعي بس ما اسيبهاااش تحمر يااادوب تدوب اروح حاااطه عليها الدجاااجه طبعا بتكون متقطعه نصفين او لارباااع وارمي البهااارات كلها عليها واسيبها تتحمر شويه في الزبده واقلبها حبه وخلوا باالكم لو فيها ميه هتلزق في القدر والدجااج هيبقى شكله وحش جدا بعدين احط عليها الميه المغليه واسيبها تغلي واغطي القدر بالكتير ساااعه الاربع تكون الفرخه استوت وما اسيبهاااش كتير لحسن تتهري مني اروح شااايلاها من القدر ومصفياااها وادهن على الوش شويه حليب او صلصله واحمرها في الفرن واكون طبعا غسلت الرز وجهزته واقوم حاااطه الرز على مية الدجاااج واطبخ الرز عاادي زي ما انتو عااارفين ولو الميه زياده انقص ولو ناااقصه يبقى ازود وادوق الملح طبعا ولما خلااااااااص يستوي الرز وعااايزه اطفي النااار تحته اجيب الزعفرااان مع الكااادي وبدلقه على الرز في النص تماااما واغطي القدر تاااني واسيبه خمس دقااايق بسسس واطفي الناااار واسيبه كده عشره دقااايق وبعدين بقى اغرفه واقدمه مع سلطه خضرا او سلطة لبن وبالعااافيه يااارب تعجبكم الوصفه وتجربوها وتقولولي رأيكم فيهااااااا ودي صورة الرز بعد ماغرفته
واجمل حاااجه بعد الغدا وبعد ماتروقي المطبخ والبيت وتجي عشااان تجلسي ترتاااحي ما انتي بقى عاامله الغدا وتعبااانه تيجي تحبسي كده بالشاااي المنعنش يااااسلاااااااااااااااااام حاااجه ولا في الاحلااام