منتدى شنواى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةمجلة شنواىأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة عمل الكبسة

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
سها الدالى
عضو سوبر
عضو سوبر
سها الدالى


عدد المساهمات : 563
نقاط : 967
تاريخ التسجيل : 30/10/2009

طريقة عمل الكبسة Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل الكبسة   طريقة عمل الكبسة Emptyالجمعة 7 مايو 2010 - 16:49

طريقة عمل الكبسة

المقادير
2 بصله كبيره
نصف راس ثوم
شويه فلفل اسود
شويه ملح
فرخه مقطعه قطع اربع ارباع
7او10 حبيبات حبهان
5 او6 عيدان قرنفل
عود واحدقرفه
من غيره مافيش مشاكل
لو في بهارت كبسه ماشي مفيش خلاص
4 حبات طماطم مقطعه قطع صغيره
4 جزرات مبشورات او قطع صغيره
معلقه صلصه طماطم او من غيرها
زبيب
الطريقه
نحمص البصل والثوم ع النار مع فلفل اسود ملح بالاضافه للفراخ المقطعه ونحط شويه ره فلفل اسود مع الحبهان والقرنفل ثم القرفه لو في بهارات كبسه ماشي مفيش خلاص
ونضع الجزر والطماطم
ثم نضيف كوب ماء صغير بالاضافه لمعلقه صلصه او من غيرها مافيش مشكله
نتركها تستوي شويه علي النار
ثم ننشل الفراخ ليتم تحميرها فيها في الصينيه
نكون غاسلين ارز الكبسه في حله ماء ونكون ناشلين شويه صوص من الحله في كوب صغير ونحط عليهم معلقه بهارات الكبسه صغيره ومعلقه زيت نقلبهم وندهن بها الفراخ التي نشلت في الصينيه وندخلها الشوايه
ونقلب الارز مرتين ويلاحظ احتياج الماء
اول مايقرب الارز للاستواء نحفر حفره في الارز ونضع الزبيب ونروح مغطين الحفره شويه ونروح مقلبين الزبيب علي كل الارز
نضع الارز في سيرفيس كبير وعليه الفراااااااااخ من فوق
وبالهنا واشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل الكبسة
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل الكبسة الخليجية سواء باللحم او الدجاج
» طريقة عمل بونشوه بالكروشيه يجنن ღشرح طريقة عمل بونشوه حريمى كروشيه باكتر من طري
» طريقة فراشة بالكروشية لتزيين.تابعي بالصور طريقة فراشة كروشية
» طريقة عمل ام على
» طريقة فراشة بالكروشية لتزيين.تابعي بالصور طريقة فراشة كروشية

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شنواى  :: قسم الأسرة والطفل :: قسم المطبخ-
انتقل الى: