عدد المساهمات : 159 نقاط : 478 تاريخ التسجيل : 24/11/2009 العمر : 27 الموقع : www.concour20.com
موضوع: طريقة عمل المكرونة بالبشاميل الخميس 7 يناير 2010 - 17:14
:geek: :geek: :geek: :geek:
مقدار يكفى صنية المكرونة 600جرام مكرونة او كيس و نصف مكرونة من نوع الفرن ماء +ملح وملعقة زيت للسلق الطريقة نسلق المكرونة فى ماء كافى ونضيف للماء الملح و الزيت وقبل تمام النضج نننزعها من النار و نصفيها
الصلصة البيضاء (البشاميل )
2.5 كوب لبن 5 ملعقة كبيرة دقيق 5 ملاعق سمن كبيرة 2 بيضة كبيرة او 3 بيضات صغيرة ملح و فلفل اسود
الطريقة
نختار اناء منحدر الجوانب نضع به كمية السمن وعند التسخين ننزل عليه بالدقيق دفعة واحدة ونقلب سريعا فى اتجاه واحد نضيف اللبن على الخليط بالتدريج مع التقليب فى اتجاه واحد حتى لا تحدث كلكعة وبعد ذلك نتركها جانبا لتهدا حرارتها نضيف بيضة او بيضتين للخليط بعد ان يهدا و نضيف الملح و الفلفل الاسود للخليط
مقدار العصاج
من ثلث الى نصف كيلو لحم مفرى 2 بصلة كبيرة مفرية 2 ملعقة سمن ملح و فلفل اسود
الطريقة
نضع السمن فى الاناء على النار ثم ننزل بالبصل عليه ونشوحه حتى يصفر لونه قليلا ننزل عليه باللحم المفرى ونقلب الخليط حتى يتجانس و يختلط نضيف الملح و الفلفل للمقدار السابق و نتركه ينضج على نار هادئة ويقلب من وقت لاخر و ممكن اضافة ملعقتين ماء اذا احتاج للنضج ثم نتركه جانبا بعد تمام النضج
طريقة تجميع المكونات
ندهن صنية بالسمن جيدا نضع نصف مقدار البشاميل على كمية المكرونة و النصف الاخر للوجه العلوى للصنية نضع نصف مقدار المكرونة الممزوجة بالبشاميل فى الصنية نضع مقدار العصاج الناضج ثم نضع باقى مقدار المكرونة ثم نضع مقدار البشاميل اعلى طبقة و نسوى الوجه بها ثم نضع البيضة الباقية مخفوقة ومملحة وبها فلفل اسود ويدهن الوجه بها و توضع الصنية فى الفرن للتسوية تكون معدة بتسخينها قبل ذلك و وتكون درجة حرارة ساخنة لان كل المكونات ناضجة وعند تمام التسوية واحمرار الوجه نخرجها من الفرن وتقدم
:rendeer: :rendeer: :rendeer: :rendeer:
وليد بركات عضو ماسى
عدد المساهمات : 370 نقاط : 581 تاريخ التسجيل : 06/09/2009
موضوع: رد: طريقة عمل المكرونة بالبشاميل الخميس 7 يناير 2010 - 20:30
جميل يا انك تكتب بمنتدى الاقتصاد المنزلى ::::::::رائع الموضوع ومكرونه بالبشمل كمان حاجه روعه ::::يا رب نكلها قريب::هههههههه
إسراء صبحي عبد السلام عضو برونزى
عدد المساهمات : 169 نقاط : 288 تاريخ التسجيل : 02/11/2009 العمر : 29 الموقع : www.shanaway ahla montda.com
موضوع: رد: طريقة عمل المكرونة بالبشاميل الجمعة 8 يناير 2010 - 15:11
موضوع جميل يا لكن الاستاذ وليد كل ما نضع وصفه لاكله يقول يا رب نكلها لكن احنا مش هناكلها لك يا استاذ انت هتشمها بس :D :) :queen: :king: :joker: :flower: :joker: :queen:
_________________ [img]
مصطفى الديب عضو محترف
عدد المساهمات : 487 نقاط : 1524 تاريخ التسجيل : 14/12/2009
موضوع: طريقة عمل المكرونة بالبشاميل الإثنين 11 يناير 2010 - 13:39
با اسراء و نتمنى المزيد و المزيد فى اسرار الطبخ وانا بولفق الاستاذ وليد وانا بوعيدك ان انتى سوف يكون لك شان عظيم فى الطبخ .......................و...............................