منتدى شنواى
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.



 
الرئيسيةمجلة شنواىأحدث الصورالتسجيلدخول

 

  طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ام هبهوب
عضو ذهبى
عضو ذهبى
ام هبهوب


عدد المساهمات : 290
نقاط : 628
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 25 مارس 2013 - 8:01

مجموعة كماله من البذنجان


طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة



 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان %D8%A7%D9%84%D9%85%D8%B3%D9%82%D8%B9%D8%A9+%D8%A8%D8%A7%D9%84%D8%AD%D9%85%D8%A9+%D8%A7%D9%84%D9%85%D9%81%D8%B1%D9%88%D9%85%D8%A9












المسقعة بالحمة المفرومة

المقادير
1. 1/2كيلو بتنجان رومى

2. 1/4 كيلو لحمة مفرومة

3. فلفل اخضر(الكمية حسب الرغبة)وعلى الاقل 3او4 وحدات

4. 6او 7 فصوص ثوم

5. كيلو طماطم معصورة ومصفاة

6. واحدة بطاطس كبيرة

7. بصلة كبيرة

8. التوابل (فلفل اسود وملح وبهارات وجوزة الطيب )

9. زيت غزير للتحمير


الطريقة

1.
عصجى اللحمة ضعى البصلة على الناروعليها شوية فلفل اسمر حتى تشرب مائها ثم
ضعى قليل من الزيت حتى تد بل ثم ضعى الثوم المدقوق عليهم حتى يحمر

ثم توضع اللحمة المفرومة وعليها التوابل السابق ذكرها حتى يغمق لون اللحم ويتلسع

ـثم نضع عصير الطماطم ونتركها حتى تتسبك

2. اقلى البطا طس ثم الفلفل ثم البتنجان

3. ضعى البطاطس والفلفل وقلبيهم فى التسبيكة بعدما تتسبك ورصى البتنجان على الوش وطلعى شوية تسبيكة فوقيهم.

4. سبيها شويةعلى النار من فوق ثم حطيها فى الفرن علشان تاخد وش

وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام هبهوب
عضو ذهبى
عضو ذهبى
ام هبهوب


عدد المساهمات : 290
نقاط : 628
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 25 مارس 2013 - 8:02

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 34849_1208439199
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 34849_1222045464

المقادير:

باذنجان مقشر اقلام ومقلي في زيت غزير

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 34849_1222045184

الحشوة:
لحم مفروم
بصله مع زيت ثم نضع اللحمه ثم البهارات والقرفه المطحونه والملح والفلفل الاسود
والكمون والثوم الشرائح والفلفل الرومي المقطع صغير
ونقلبها
الصلصه :
زيت + ملعقه ثوم مطحون ونحمسه شويه
ثم نضع 2 ملعقه معجون صلصه
1 حبه طماطم مطحونه + مكعب ماجي + فلفل اسود +كمون +شويه سكر
تقريبا نص كاس ماءاو اكثر

للتزيين :
صنوبر مقلي
طماطم مقطعه صغير
الطريقه:
نضع حبات الباذنجان في صينيه فرن
ثم نضغط من الوسط
نضع ملعقه من حشوة اللحم ثم الصنوبر ثم الطماطم

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 34849_1222045214

ثم نصب الصلصه عليها وتغطى بالقصدير
وتدخل الفرن الساخن تقريبا 25 دقيقه
ثم تحمر من الاعلى

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 34849_1222045262


ونزينها بالبقدونس المفروم

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 34849_1222045336

وتقدم بالعافيه عليكم
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام هبهوب
عضو ذهبى
عضو ذهبى
ام هبهوب


عدد المساهمات : 290
نقاط : 628
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 25 مارس 2013 - 8:04

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان D56dorg-498efaebb4







 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان D56dorg-477f292560


المقادير
- كمية من الباذنجان والفلفل الأخضر يتم تحميرهما في الزيت.
- ملعقتان كبيرتان من صلصة الطماطم.
- ملعقة صغيرة ثوم مفري.
- ملح فلفل وقليل من الشطة الحمراء المطحونة.
- ملعقة متوسطة زيت.
- ملعقة متوسطة خل أبيض.
الطريقة
- يحمر الثوم المفري في الزيت حتى يصفر لونه. ثم نضيف اليه الخل ثم صلصة الطماطم المذابة في نحو كوب من الماء والشطة الحمراء والفلفل الاسود والملح.
- غطي الإناء وهدئي النار وأتركي الخليط حتى يغلظ قوامه ويطفو الزيت على سطح الصلصة.
- أضيفى
الباذنجان والفلفل. واتركيهما على النار حتى يختلط المقدار ببعضه ثم أرفعي
الاناء من على النار واتركيه حتى يبرد ويقدم مع البطاطس المحمرة



مسقعه بالبشاميل

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان D56dorg-d8449c5cad



المقادير:


نصف كوب بصل مفروم




ملح
بهارات:فلفل أسود-ليمون أسود مطحون-بهارات مخلوطة
بهارات سلق اللحم (بصلة- هيل - قرنفل- قرفة)
زيت للقلي
ملعقة صغيرة أورغانو.

مقادير الباشاميل:2 ملعقة كبيرة زبدة



الطريقة:


طريقة عمل مسقعة باللحمة المفرومة


تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان D56dorg-c8b4fe3fe4



المقادير

باذنجان رومي


ملح/فلفل اسودمطحون/بهارات مشكلة/فلفل احمر مطحون /جوزة الطيب /بهارات لحم

ثوم مفروم مع فلفل اخضر


زيت للقلية

الطريقة :

يقشر الباذنجان ويقطع علي شكل دوائر متوسطة السمك ويغسل ثم يوضع في ماء فيه قليل من الملح حوالي نص ساعة.
ثم يحمر في الزيت ويترك جانبا.

نعصج اللحم المفروم بان نحضر اناء
ساخن به قليل من الزيت ونحمر به البصل الي ان يصير لونه ذهبي يضاف اللحم
المفروم والملح والفلفل الاسود وبهارات اللحم وجوزة الطيب مع التقليب الي
ان يتم نضج اللحم.



نضرب الطماطم+الخل+ملح +بهارات مشكلة+الثوم المفروم+فلفل اسود +فلفل مطحون احمر(حار)حسب الرغبةجميعه في الخلاط الكهربي.

نحضر صينية فرن ويرص فيها طبقة من الباذنجان المقلي ثم يضاف اللحم المفروم المعصج. ثم طبقة اخري من الباذنجان.

يصب علي وجه الصينية عصير الطماطم ويقطع الفلفل الرومي حلقات علي وجه الصينية .

تدخل الصينية الفرن علي درجة 240 حوالي نصف ساعة الي ان يحمر الوجه .


ويارب تعجبكم وبالف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام هبهوب
عضو ذهبى
عضو ذهبى
ام هبهوب


عدد المساهمات : 290
نقاط : 628
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 25 مارس 2013 - 8:05

بصوا بقى يا اصديقاء انا هاقولكم على
طريقتى فى عمايل الباذنجان المخلل
وهي طريقة سهلة ويمكن فية بنات عارفاها بس انا قلت افيد اللي مبتدأت في الطبخ
نبتدي بقى

المقادير

نص كيلو باذنجان ابيض -الحشو راس ثوم -ربطة شبت-2قرن فلفل اخضر حراق-ملح -كمون- عصير 2ليمونة-معلقتين خل

الطريقه

اولا نغسل البذنجان كويس ثم نقطع الجزء الاخضر اللي فوق ونفتح الباذنجانة من
الجنب بالسكينة نيجي بقى للحشو ندق الثوم مع الملح والكمون في الهون ثم
نضرب الشبت مع الفلفل الاخضر في الكبة وبعدين نحطهم على الثوم ثم نضيف
اليمون والخل ونقلب كدة خلطة الحشو بقت جاهزة نحط بقى الزيت فى الطاسة على
النار ونقلى الباذنجان بس منحرقوش يدوب يستوي ونخرجة من الزيت في طبق
ونبدأنحشية واحة واحدة من الجنب اللي مفتوح بالسكينة ولما نخلص حشو نغطية
بطبق علشان نكتم ريحة الخل والثوم ونسيبة ساعة وبعدين نبدأ ناكل منة
وبالهنا والشفا طبعا ممكن يتاكل حنب الاكل او لوحده بالعيش ولا تقوليلي بقى
بذنجان جاد ولا الشبراوي بدنجاني انا وبس متنسوش التقييم يا قمرات

وياريت دعوة حلوه ربنا يهدي لي ولادي اسيبكوا مع الطبق

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13251827153717
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام هبهوب
عضو ذهبى
عضو ذهبى
ام هبهوب


عدد المساهمات : 290
نقاط : 628
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 25 مارس 2013 - 8:07

المقادير
نص كيلو باذنجان طويل
ملح وخل
زيت زيتون
8 فصوص توم
ملعقة كبيرة شطة (الهريسة)
ودة شكل المقادير

تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367594374519

الطريقة
نجيب الباذنجان ونغسله كويس بالمية ونفرده لحد ما ينشف خالص
ندق التوم والملح والشطة كويس لحد ما يبقى ناااعم
ونحط الخل عليهم ونقلبهم كويس
نجيب الباذنجان ونفتحه كدة بالطول


تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367595695091
وزى كدة

تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367595261828


ودة شكلها من فوق


تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367596062820
ونقليه فى صينية على البوتجاز
وهنا شكله بعد القلى وقبل الحشو بالتتبيلة


تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367597335145
وبعد ما يبرد نفتح الواحدة كدة بإيدينا عشان نعرف نحشيها بالتتبيلة

تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367597919795

وهنا بعد ما حشينا جواها من التتبيلة
ونحشى الباذنجانة كدة


تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367598671787

ونرصهم فى طبق التقديم ولو زاد منك فى التتبيلة يبقى رشيها على وش الطبق زى كدة

تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367601423364


وكدة


تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 13367600944507

لو عجبتك الوصفة متنسيش التقييم يا قمرة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام هبهوب
عضو ذهبى
عضو ذهبى
ام هبهوب


عدد المساهمات : 290
نقاط : 628
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 25 مارس 2013 - 8:09


طريقة عمل الباذنجان المحشي باللحم المفروم 2013 - خطوات اعداد الشيخ المحشي باللحم والزعفران 2013

طريقة عمل الباذنجان المحشي باللحم المفروم 2013 - خطوات اعداد الشيخ المحشي باللحم والزعفران 2013


 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان 9998330087


الشيخ المحشي (منزلة الباذنجان)


المقادير لأربعة أشخاص

-- 20 قطعة حبات باذنجان صغيرة الحجم

-- 500 غرام لحم مفروم

-- 100 غرام صنوبر

-- 100 غرام بصل مفروم

-- 1 كوب عصير طماطم طازجة أو ½ كوب معجون طماطم

-- 1 كوب مرق الدجاج

-- 50 ملل سمنة

-- ملح وفلفل أسود حسب الرغبة

طريقة التحضير:

1- نضفي الباذنجان وقشري أجزاءً منه بالطول لتصنعي خطوطاً.

2- اقلي الباذنجان ثم صفيه من الزيت

3- اقلي البصل حتى يكسب اللون الأصفر الذهبي

4- اضيفي السمنة والللحم المفروم والصنوبر والملح والفلفل، وتركيه على الفرن لمدة 10 دقائق.

5- افتحي الباذنجان بالطول لتصنعي جيوبا واحشيها بخلطة اللحم.

6- اسكبي مرق الدجاج والطماطم على الطبق وتبلي بالملح والفلفل الأسود واتركيه في الفرن لمدة 30 دقيقة .

7- قدميه مع الأرز.

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام هبهوب
عضو ذهبى
عضو ذهبى
ام هبهوب


عدد المساهمات : 290
نقاط : 628
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 25 مارس 2013 - 8:11


]باذنجان محشي وملتف بالدجاج ... طريقة سهلة ولذيذة بالصور






المقادير :-

-------

- باذنجان متوسط او كبير الحجم .

- صدور دجاج مسلوقة .

- بصل مفروم .

- فليفلة مفرومة .

- ثوم مفروم .

- طماطم مطحون .

- صلصة طماطم .

- حليب جوز الهند .

- ملعقة نشا .

- جبن موزاريلا .

- بهارات .

- ملح .

- سماق .

- فطر .



.,



الطريقة :-
--------




- يقشر الباذنجان .

- يقلى الباذنجان بس حاولي انك ما تحمريه كثير حتى ما يتكسر اثناء اللف .

- في هذي الأثناء تكوني قطعتي الدجاج المسلوق الى قطع صغير .

- يقلى البصل والفليفلة ويضاف لهم الثوم .

- وبعد ان يذبل البصل يضاف قطع الدجاج المسلوق وتحمر.

- تضاف البهارات وكذلك السماق والملح ويترك قليلاً مع التقليب .



بعد الإنتهاء نبتدي بالصلصة :

- طماطم مطحونة .

- يضاف لها ملعقة النشا .

- ثم يضاف حليب جوز الهند

- يضاف البهارات والملح وملعقة الصلصة وتخلط وتترك جانباً .



الآن يبتدي دور الحشو واللف :-



- تصف قطعة الباذنجان بحيث يكون الجانب العريض قريب منك .

- توضع كمية من الحشوة في الباذنجان وتلف مثل ورق العنب .

- وتصف في صينية حجم صغير نوعاً ما ( لأنك لو استخدمتي حجم كبير رح تبتلشي منين تجيبي باذنجان يكفي الصينية )

- تصب الصلصة على وجه الباذنجان واهم شي تكون فيها سيولة

- يغطى الوجة بجبن الموزاريلا حسب الرغبة .

- يدخل الفرن لمدة كافية تتسبك فيها الصلصة .

- يفتح على الفرن من الأعلى

- وتقدم بالهناء والعافية


واتركم مع الصور ..

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Hawa_1330629796_818

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Hawa_1330629796_532

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Hawa_1330629797_345

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Hawa_1330629797_443

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Hawa_1330629797_406


 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Hawa_1330629798_883
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Hawa_1330629798_785
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
ام هبهوب
عضو ذهبى
عضو ذهبى
ام هبهوب


عدد المساهمات : 290
نقاط : 628
تاريخ التسجيل : 26/10/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 25 مارس 2013 - 8:18

الطريقة والمقادير مع بعض
4 حبات باذنجان مقطعة بهذا الشكل
 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان LTQ82876

ندهنها زيت وندخلها الفرن حتى تشوى تماما


نفرم نص حزمة كزبرة + بصلة متوسطة + 2 ثوم + فلفل حار + حبة طماطم

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان ISZ82876


بالمقلاة نحط زيت ونحط عليها اللي فرمناهـ


نضيف له رشة فلفل اسود + ملح + كمون + كاري
نخليها على نار هادية تتسبك زين

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان CSA82876
نطلع الباذنجانات المشوية ونحشيها

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان QS782876
وتقدم كمقبلاتuL
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
أشرف على
admin

admin
أشرف على


ذكر
عدد المساهمات : 27639
نقاط : 60776
تاريخ التسجيل : 04/09/2009
الموقع : http://elawa2l.com/vb

الأوسمة
 :
11:

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 1 أبريل 2013 - 11:12

تسلم الايادى يا ام هبهوب دائماً مميزة فى موضوعاتك

بارك الله فيك وجزاكِ خيراً
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://elawa2l.com/vb
جومانة
عضو vip
عضو vip
جومانة


انثى
عدد المساهمات : 6816
نقاط : 6982
تاريخ التسجيل : 02/11/2009

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالسبت 6 يوليو 2019 - 16:58

الله يـع’ـــطــيك الع’ــاأإأفــيه ..
.. بنتظـأإأإأر ج’ـــديــــدك الممـــيز ..
.. تقــبل م’ـــروري ..
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
magd1000
عضو جديد
magd1000


ذكر
عدد المساهمات : 10
نقاط : 15
تاريخ التسجيل : 04/05/2020
العمر : 63

 طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان    طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان Emptyالإثنين 15 يونيو 2020 - 23:20

موضوع جميل
بارك الله فيك لما قدمت يداك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقة عمل بونشوه بالكروشيه يجنن ღشرح طريقة عمل بونشوه حريمى كروشيه باكتر من طري
» طريقة بلوزة كروشية للاطفال شبه الشال.طريقة جاكيت كروشية للاطفال000
» طريقة فراشة بالكروشية لتزيين.تابعي بالصور طريقة فراشة كروشية
» طريقة فراشة بالكروشية لتزيين.تابعي بالصور طريقة فراشة كروشية
» طريقة عمل المايونيز بالصور بالبيت-اسهل طريقة لعمل المايونيز

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى شنواى  :: قسم الأسرة والطفل :: قسم المطبخ-
انتقل الى: