طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان
4 مشترك
كاتب الموضوع
رسالة
ام هبهوب عضو ذهبى
عدد المساهمات : 290 نقاط : 628 تاريخ التسجيل : 26/10/2009
موضوع: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان الإثنين 25 مارس 2013 - 8:01
مجموعة كماله من البذنجان
طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة
المسقعة بالحمة المفرومة
المقادير 1. 1/2كيلو بتنجان رومى
2. 1/4 كيلو لحمة مفرومة
3. فلفل اخضر(الكمية حسب الرغبة)وعلى الاقل 3او4 وحدات
4. 6او 7 فصوص ثوم
5. كيلو طماطم معصورة ومصفاة
6. واحدة بطاطس كبيرة
7. بصلة كبيرة
8. التوابل (فلفل اسود وملح وبهارات وجوزة الطيب )
9. زيت غزير للتحمير
الطريقة
1. عصجى اللحمة ضعى البصلة على الناروعليها شوية فلفل اسمر حتى تشرب مائها ثم ضعى قليل من الزيت حتى تد بل ثم ضعى الثوم المدقوق عليهم حتى يحمر
ثم توضع اللحمة المفرومة وعليها التوابل السابق ذكرها حتى يغمق لون اللحم ويتلسع
ـثم نضع عصير الطماطم ونتركها حتى تتسبك
2. اقلى البطا طس ثم الفلفل ثم البتنجان
3. ضعى البطاطس والفلفل وقلبيهم فى التسبيكة بعدما تتسبك ورصى البتنجان على الوش وطلعى شوية تسبيكة فوقيهم.
4. سبيها شويةعلى النار من فوق ثم حطيها فى الفرن علشان تاخد وش
وبالهنا والشفا
ام هبهوب عضو ذهبى
عدد المساهمات : 290 نقاط : 628 تاريخ التسجيل : 26/10/2009
موضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان الإثنين 25 مارس 2013 - 8:02
المقادير:
باذنجان مقشر اقلام ومقلي في زيت غزير
الحشوة: لحم مفروم بصله مع زيت ثم نضع اللحمه ثم البهارات والقرفه المطحونه والملح والفلفل الاسود والكمون والثوم الشرائح والفلفل الرومي المقطع صغير ونقلبها الصلصه : زيت + ملعقه ثوم مطحون ونحمسه شويه ثم نضع 2 ملعقه معجون صلصه 1 حبه طماطم مطحونه + مكعب ماجي + فلفل اسود +كمون +شويه سكر تقريبا نص كاس ماءاو اكثر
للتزيين : صنوبر مقلي طماطم مقطعه صغير الطريقه: نضع حبات الباذنجان في صينيه فرن ثم نضغط من الوسط نضع ملعقه من حشوة اللحم ثم الصنوبر ثم الطماطم
ثم نصب الصلصه عليها وتغطى بالقصدير وتدخل الفرن الساخن تقريبا 25 دقيقه ثم تحمر من الاعلى
ونزينها بالبقدونس المفروم
وتقدم بالعافيه عليكم
ام هبهوب عضو ذهبى
عدد المساهمات : 290 نقاط : 628 تاريخ التسجيل : 26/10/2009
موضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان الإثنين 25 مارس 2013 - 8:04
المقادير - كمية من الباذنجان والفلفل الأخضر يتم تحميرهما في الزيت. - ملعقتان كبيرتان من صلصة الطماطم. - ملعقة صغيرة ثوم مفري. - ملح فلفل وقليل من الشطة الحمراء المطحونة. - ملعقة متوسطة زيت. - ملعقة متوسطة خل أبيض. الطريقة - يحمر الثوم المفري في الزيت حتى يصفر لونه. ثم نضيف اليه الخل ثم صلصة الطماطم المذابة في نحو كوب من الماء والشطة الحمراء والفلفل الاسود والملح. - غطي الإناء وهدئي النار وأتركي الخليط حتى يغلظ قوامه ويطفو الزيت على سطح الصلصة. - أضيفى الباذنجان والفلفل. واتركيهما على النار حتى يختلط المقدار ببعضه ثم أرفعي الاناء من على النار واتركيه حتى يبرد ويقدم مع البطاطس المحمرة
يقشر الباذنجان ويقطع علي شكل دوائر متوسطة السمك ويغسل ثم يوضع في ماء فيه قليل من الملح حوالي نص ساعة. ثم يحمر في الزيت ويترك جانبا.
نعصج اللحم المفروم بان نحضر اناء ساخن به قليل من الزيت ونحمر به البصل الي ان يصير لونه ذهبي يضاف اللحم المفروم والملح والفلفل الاسود وبهارات اللحم وجوزة الطيب مع التقليب الي ان يتم نضج اللحم.
نحضر صينية فرن ويرص فيها طبقة من الباذنجان المقلي ثم يضاف اللحم المفروم المعصج. ثم طبقة اخري من الباذنجان.
يصب علي وجه الصينية عصير الطماطم ويقطع الفلفل الرومي حلقات علي وجه الصينية .
تدخل الصينية الفرن علي درجة 240 حوالي نصف ساعة الي ان يحمر الوجه .
ويارب تعجبكم وبالف هنا وشفا
ام هبهوب عضو ذهبى
عدد المساهمات : 290 نقاط : 628 تاريخ التسجيل : 26/10/2009
موضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان الإثنين 25 مارس 2013 - 8:05
بصوا بقى يا اصديقاء انا هاقولكم على طريقتى فى عمايل الباذنجان المخلل وهي طريقة سهلة ويمكن فية بنات عارفاها بس انا قلت افيد اللي مبتدأت في الطبخ نبتدي بقى
المقادير
نص كيلو باذنجان ابيض -الحشو راس ثوم -ربطة شبت-2قرن فلفل اخضر حراق-ملح -كمون- عصير 2ليمونة-معلقتين خل
الطريقه
اولا نغسل البذنجان كويس ثم نقطع الجزء الاخضر اللي فوق ونفتح الباذنجانة من الجنب بالسكينة نيجي بقى للحشو ندق الثوم مع الملح والكمون في الهون ثم نضرب الشبت مع الفلفل الاخضر في الكبة وبعدين نحطهم على الثوم ثم نضيف اليمون والخل ونقلب كدة خلطة الحشو بقت جاهزة نحط بقى الزيت فى الطاسة على النار ونقلى الباذنجان بس منحرقوش يدوب يستوي ونخرجة من الزيت في طبق ونبدأنحشية واحة واحدة من الجنب اللي مفتوح بالسكينة ولما نخلص حشو نغطية بطبق علشان نكتم ريحة الخل والثوم ونسيبة ساعة وبعدين نبدأ ناكل منة وبالهنا والشفا طبعا ممكن يتاكل حنب الاكل او لوحده بالعيش ولا تقوليلي بقى بذنجان جاد ولا الشبراوي بدنجاني انا وبس متنسوش التقييم يا قمرات وياريت دعوة حلوه ربنا يهدي لي ولادي اسيبكوا مع الطبق
ام هبهوب عضو ذهبى
عدد المساهمات : 290 نقاط : 628 تاريخ التسجيل : 26/10/2009
موضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان الإثنين 25 مارس 2013 - 8:07
المقادير نص كيلو باذنجان طويل ملح وخل زيت زيتون 8 فصوص توم ملعقة كبيرة شطة (الهريسة) ودة شكل المقادير
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
الطريقة نجيب الباذنجان ونغسله كويس بالمية ونفرده لحد ما ينشف خالص ندق التوم والملح والشطة كويس لحد ما يبقى ناااعم ونحط الخل عليهم ونقلبهم كويس نجيب الباذنجان ونفتحه كدة بالطول
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
وزى كدة
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
ودة شكلها من فوق
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
ونقليه فى صينية على البوتجاز وهنا شكله بعد القلى وقبل الحشو بالتتبيلة
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
وبعد ما يبرد نفتح الواحدة كدة بإيدينا عشان نعرف نحشيها بالتتبيلة
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
وهنا بعد ما حشينا جواها من التتبيلة ونحشى الباذنجانة كدة
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
ونرصهم فى طبق التقديم ولو زاد منك فى التتبيلة يبقى رشيها على وش الطبق زى كدة
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
وكدة
تكبير الصورة معاينة الأبعاد الأصلية.
لو عجبتك الوصفة متنسيش التقييم يا قمرة
ام هبهوب عضو ذهبى
عدد المساهمات : 290 نقاط : 628 تاريخ التسجيل : 26/10/2009
موضوع: رد: طريقة عمل المسقعة بالحمة المفرومة مجموعة من البذنجان الإثنين 25 مارس 2013 - 8:09
طريقة عمل الباذنجان المحشي باللحم المفروم 2013 - خطوات اعداد الشيخ المحشي باللحم والزعفران 2013
طريقة عمل الباذنجان المحشي باللحم المفروم 2013 - خطوات اعداد الشيخ المحشي باللحم والزعفران 2013
الشيخ المحشي (منزلة الباذنجان)
المقادير لأربعة أشخاص
-- 20 قطعة حبات باذنجان صغيرة الحجم
-- 500 غرام لحم مفروم
-- 100 غرام صنوبر
-- 100 غرام بصل مفروم
-- 1 كوب عصير طماطم طازجة أو ½ كوب معجون طماطم
-- 1 كوب مرق الدجاج
-- 50 ملل سمنة
-- ملح وفلفل أسود حسب الرغبة
طريقة التحضير:
1- نضفي الباذنجان وقشري أجزاءً منه بالطول لتصنعي خطوطاً.
2- اقلي الباذنجان ثم صفيه من الزيت
3- اقلي البصل حتى يكسب اللون الأصفر الذهبي
4- اضيفي السمنة والللحم المفروم والصنوبر والملح والفلفل، وتركيه على الفرن لمدة 10 دقائق.